месечен

месечен
мѐсеч|ен, -на, -но <-ни>
прил mensìle, di un mèse

Български-италиански речник. 2015.

Игры ⚽ Нужна курсовая?

Look at other dictionaries:

  • луновение —   месечен женски цикъл …   Църковнославянски речник

  • епименија — (грч epimenios месечен) кај старите Грци жртва што се принесувала секој месец …   Macedonian dictionary

  • мензуален — (лат.) месечен, што се случува секој месец …   Macedonian dictionary

  • менструален — (лат. menstrualis) 1. месечен, што трае еден месец 2. што се однесува на менструацијата кај жените, што е во врска со менструацијата …   Macedonian dictionary

  • минеј — (грч. meniaios месечен) во православната црква: црковна книга со животописи на светците, тропари и се што се пее, распоредени по месеци …   Macedonian dictionary

Share the article and excerpts

Direct link
Do a right-click on the link above
and select “Copy Link”